First CrushFirst Crush -tuotteissa ekologisuus, eettisyys ja laatu ovat kaiken lähtökohta. Tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa tuulisähköllä.


Vaatemalliston päämateriaalina ovat laadukkaat kierrätetyt miesten paidat. Paidat hankitaan kierrätyskeskuksista, ystäviltä tai saadaan lahjoituksena. Jos sinulla tai läheiselläsi on kaapissa hyväkuntoisia paitoja, joille ei enää ole käyttöä, voit lahjoittaa ne First Crushille. Ota meihin yhteyttä.


Laukuissa ja asusteissa käytetään materiaalina vanhoja papereita, jotka eivät alkuperäiseen tarkoitukseensa enää usein sovellu: vanhentuneita karttoja, rikkoutuneita nuottivihkoja, vanhoja aikakauslehtiä... Papereiden kestävyyttä parannetaan joko laminoimalla tai lakkaamalla niiden pinta. Tämä suojaa tuotteita kosteudelta ja kulumiselta. First Crush ottaa mielellään lahjoituksena myös vanhoja karttoja, nuotteja ja muita papereita.


Asusteissa käytetty nahka on aina kierrätettyä. Tämä siksi, että uuden nahan parkitsemiseen käytetään myrkyllisiä raskasmetalleja, kuten kromia, joka kuormittaa ympäristöä ja vesistöjä sekä vahingoittaa käsittelyn suorittavia työntekijöitä. Käsittely tekee nahasta ongelmajätettä. Käyttämällä kierrätettyä nahkaa säästetään ympärist๖ä ja ihmisten terveyttä.

Copyright First Crush